Kleur

Jong of oud, man of vrouw: we denken allemaal na over kleding en kleur. Elke dag thuis voor de kast, als we kleding kiezen om te dragen maar ook in de winkel, als we kleding aanschaffen. We denken na over de (eerste) indruk die we maken als we iemand ontmoeten. Wanneer je er op je best uitziet voel je dat, het is een oppepper voor je zelf-vertrouwen. Kleuren spelen een belangrijke rol. Juiste kleuren geven een gezicht iets extra’s, ondersteunen de natuurlijke huidskleur, laten iemand jonger lijken. Ogen zullen meer uitstraling krijgen en oneffenheden zullen minder opvallen.

Verkeerde kleuren maken een huid onrustig, eventuele oneffenheden in de huid komen meer naar voren. De huid lijkt grauw of bleek, lijnen en kringen krijgen meer aandacht. Iemand kan streng lijken. Door het juiste kleurgebruik kun je het gezicht eruit laten springen. Haal sterke kanten naar voren en benadruk deze door middel van de flatterende kleuren en eventueel door het gebruik van natuurlijk aangebrachte make-up. Het belangrijkste bij een kleuradvies is dat we uitgaan van het positieve dat je van nature hebt, ieder mens is mooi en mag er zijn!

 

 

Onderverdeling in seizoenen

Onderverdeling in seizoenen Hoe komt het toch dat de ene kleur iemand wel staat en de andere kleur helemaal niet? De basis voor een kleuradvies is de kleur van de huid, de kleur van de ogen en de (natuurlijke) kleur van het haar. ArteXtra werkt met het vier seizoenensysteem: winter, zomer, lente en herfst. Het verschil per seizoen wordt bepaald door de menging van de kleur. Voorbeeld: rood kan gemengd zijn met wat blauwzwart zodat het een koele rood wordt of het kan gemengd worden met blauwgrijs zodat het een gedempte rood wordt.

Groen met okergoud wordt een warme kleur terwijl groen met blauwzwart een hele koele groen blijkt. Deze mengingen zijn bepalend voor de onderverdeling van de kleuren in een seizoen. Deze mengingen bepalen waarom een kleur iemand wel of niet staat. Het kleuradvies heeft niets te maken met smaak of persoonlijke voorkeur maar met de kleurstoffen die in de huid, de ogen en in het haar aanwezig zijn. De huid is daarvan de belangrijkste factor.

 

Kleuradvies, leuk kado om te geven!

 

Tijdens een kleuradvies

Tijdens een kleuradvies word je achter een spiegel en onder daglichtlampen geplaatst. Het is belangrijk dat je zelf meekijkt zodat je ziet wat er gebeurt. Het analyseren doen we zonder bril en make-up. Voor een brildragende klant doen we een analyse nogmaals met bril. Haren die geverfd zijn worden afgedekt. Daarna worden doeken in diverse kleuren op de schouder gelegd die een voor een onder het gezicht gedrapeerd worden om te kijken welke effecten de kleuren hebben. We gaan met de doeken op zoek naar het seizoen dat de juiste harmonie tussen de kleuren en de uitstraling van het gezicht geeft. Daar nemen we veel tijd voor, een kleuradvies duurt ongeveer twee uur. Na het bepalen van het seizoen maakt een dag make-up de kleurenanalyse compleet. Bij het advies hoort een waaier met 96 bij het seizoen passende kleuren in verschillende nuances van licht tot donker. De kleurenwaaier wordt als handleiding gebruikt bij het zoeken van de juiste kleuren in kleding, accessoires en make-up. Ieder seizoen heeft z’n eigen waaier.

foto_kleuradvies

 

Kleuradvies, leuk, met een paar vriendinnen!

 

 
Seizoenstype

foto_onder

De ondertonen van de huid, de kleur van de ogen en de (natuurlijke) haarkleur bepalen of iemand de warme of koele kleuren beter staan. Met ‘ondertoon’ bedoelen we de pigmenten die in de huid aanwezig zijn maar die niet het meest zichtbaar zijn. De huid kan qua boventoon variëren van erg bleek tot heel bruin en toch zegt dit niets over het seizoenstype. Het gaat om de minder zichtbare factoren in de ondertoon van de huid. Het is niet zo dat iedereen met blond haar en blauwe ogen hetzelfde seizoenstype is. Alle oog- en haarkleuren kunnen in elk seizoen gevonden worden.

Kleuradvies is eenmalig, geldt voor het hele leven. Ook als iemand grijs wordt verandert het advies niet. Het verschil tussen ‘juiste’ en ‘verkeerde’ kleuren zal met het ouder worden steeds duidelijker worden. Ook zomers, als je gebruind bent, blijft het advies van kracht. Het is wel zo dat iemand die gebruind is minder ‘nadeel’ heeft van kleuren uit een ander seizoen.